55 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
25 dkg sertészsír
2 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
3 db tojássárgája
3 dl tejföl (20%-os)
A felületre
1 db tojásfehérje
15 dkg trappista sajt (reszelt)
3 csapott evőkanál köménymag - egész
A legfinomabb sajtos rúd,amit eddig ettem. Ez is még a nagymamámtól való recept. Nagyon omlós és ropogós. Titka a házi sertés zsír. Családi-baráti összejövetelek nélkülözhetetlen ropogtatni valója!
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom.
2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát.Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak.Derelyevágóval feldarabolom a tésztát egyforma nagyságú rudakká.Lekenem tojásfehérjével a tésztát és megszórom sajttal és köménymaggal.Sütőpapíros lemezre teszem a rudakat. Ebből a mennyiségből 4 nagy gáztepsi lesz.
200 C fokon kb. 20 perc alatt szép arany sárgára sütöm.
A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut. A vajat olvasszuk meg egy picit...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesMinden hozzávalót összegyúrunk, majd vékonyra kinyújtjuk és feldaraboljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLereszelni mindent, tojást, lisztet hozzáadni, ízesíteni, 15percig állni hagyni, pici kókuszolajban kisütni ropogósra.
Elkészítési idő: 35p Nehézség: Könnyű1. A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű