60 dkg sertéshús,
vöröshagyma,
pirospaprika,
zöldpaprika, paradicsom (vagy lecsó)
60 dkg sertéshúst 2 cm-es kockákra vágunk. Két evőkanál zsíron megpirítunk egy középnagyságú, apróra szeletelt vöröshagymát, amikor rózsaszínű, meghintjük egy fél kávéskanál pirospaprikával, teszünk bele két, karikára szelt zöldpaprikát és egy paradicsomot vagy egy kanál lecsót, és belekeverjük a húskockákat. Egy kevés vízzel föleresztve, a húst félpuhára főzzük. Közben egy kanál zsíron megpirítunk egy 1/4 kg, 5-8 tojásos tarhonyát, vízzel föleresztjük, megsózzuk, és ezt is félpuhára főzzük. A félig puhult húst és a tarhonyát összeöntjük, és vízzel föleresztve, puhára pároljuk. A tarhonyás húshoz adjunk savanyúságot.
1. Ha nincs kéznél a kész tasakos fűszer, akkor a húst fűszerezzük pároláskor (hagyma, só, bors, paprika, kömény... ki mit szeret) és a fél liter vízben oldjunk fel egy füstölt lé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A darált húst a fokhagymával, vöröshagymával, sóval, borssal, 1 tojással kevés olajon megpárolunk. 2. A rizst félpuhára főzzük, majd a párolt darált hússal összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. 2.Az olajból, az olvasztott vajból, és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiklopfolom, majd megsózom és elkészítem a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem. 4 zsemlét beáztatok, fűszerezem (só, bors, delikát), összekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű