50 gr víz
150gr cukor
150 gr tejpor
125 gr margarin
100 gr földimogyoró ( kikiriki)
100 gr fehér csokoládé
A vizet és cukrot felforralni ( 2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt hozzá tesszük a fehér csokit és addig főzzük, amíg szép összeálló masszát kapunk, majd levesszük a tűzről, bele keverjük mixerrel a tejport ( hogy ne legyen csomós) a darabolt, vagy darált pörkölt földimogyorót ( ki hogy szereti) és hagyjuk hűlni.
Mivel a földimogyorós massza langyos, ebből 20 - 25 cm rudat formázunk, majd folpackal bélelt háromszög alakú formába, vagy inkább egy magasabb falú tepsi oldalára-aljára nyomkodjuk, hogy háromszöget képezzünk belőle, tetejét is lefedjük folpackal majd hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt ( másnap) 1-1,5 cm szélesre szeleteljük fel.
Én daráltam a földimogyorót
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát készítünk a lisztből, tejből, élesztőből, cukorból, sóból, jól eldolgozzuk, s ha már elválik a gyúródeszkától, a vajat darabonként belevegyítjük. Majd ezzel is jól elgyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk. Tányér nagyságúra nyújtjuk a cipókat, olvasztott vajjal megkenjük, feltekerjük, 1 órát pihentetjük. Újra kinyújtjuk tányér nagyságúra 8 cikkre o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta előkészítése: A puncsroládhoz 2 tojásból piskótát sütünk, majd ha kihűlt a tészta nagyobb morzsákra csipegetjük szét. Az édes morzsát egy éjszakán át konyharuhával letak...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű