A barna rész összetevői:
25 ml víz
50 gr cukor
40 gr margarin
35 gr csokoládé
50-75 gr darált keksz ( a keksz minőségétől-szárazságától függ)
Földimogyorós rész
25 gr víz
75 gr cukor
75 gr tejpor
60 gr margarin
50 gr földimogyoró ( kikiriki)-pörkölt
50 gr fehér csokoládé
Barna rész:
A vizet és cukrot felforralni (2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt bele tördeljük a csokit és össze főzzük, hogy szép sima masszát kapjunk. Félre húzzuk a tűzről, és bele keverjük a kekszet, először 50 gr-ot, majd a sűrűségétől függően, vagy kell bele még, vagy elég ez is, kemény, de nem túlzottan kemény masszát kell kapnunk. Próbára egy golyót formázunk a tenyerünk között és ha szép, nem ragad, akkor jó, hűtés közben is keményedni fog, de ha keményebbre sikerült, akkor a még langyos masszába egy kevés margarint mixereljünk
Földimogyorós rész:
A vizet és cukrot felforralni ( 2-3 percig), hozzá adni a margarint, amikor félig elolvadt hozzá tesszük a fehér csokit és addig főzzük, amíg szép összeálló masszát kapunk, majd levesszük a tűzről, bele keverjük mixerrel a tejport ( hogy ne legyen csomós) a darabolt, vagy darált földimogyorót ( ki hogy szereti) és kolbász szerű rudat formázunk belőle 1,5-2 cm vastagságút. A barna alapanyagot tegyük egy fóliára és nyújtsuk ki vékony téglalap alakúra, a rudacska hosszúságára kb 20 cm. Erre tegyük rá a fehér kolbász szerű rudacskát és szorosan sodorjuk fel, hogy a két rész jól össze tapadjon, az asztalon jól nyomkodjuk ( sodorjuk ) meg. A fóliával becsomagoljuk és a hűtőbe tesszük, ha megkeményedett szép vékonyra szeleteljük (25-30 darab)
Az élesztőt felfuttatom az élesztőt egy kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztok. A tejet fokozatosan adom hozzá, nem biztos, hogy kell mind. Nekem 2 d...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA túrót és a joghurtot egy kis tejjel összeturmixolom, a tojást kikeverem a cukorral és van.cukorral. Összeöntöm, majd hozzáadom a maradék tejet, a lisztet és a sütőport. Kiolajoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kell k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű