Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
5 dkg porcukor
2 dl tejföl
4 db tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor.
Töltelék:
20 dkg darált dió ( lehet kókusz)
4 db tojásfehérje
4 púpozott evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Baracklekvár.
Elkészítése:
A tésztához valókat összedolgozzuk, és három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Ezt a lapot megkenjük barack lekvárral, a két oldalát felgöngyöljük úgy, hogy a középen 1,5-2 ujjnyi rést hagyunk. Óvatosan alányúlva a tepsibe tesszük (mind a három rúddal így járunk el). A tepsit nem kell se zsírozni, se lisztezni.
Töltelék:
4 tojás fehérjét, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat kemény habbá verjük, majd belekeverjük a darált diót, ezt a masszát a rúd közepén hagyott résbe rakjuk. Előmelegített sütőbe 180 fokon világosra sütjük.
Sokáig eláll!
A vaníliafagyi nagyon egyszerű. Alap főzött fagyi, minden fagyik anyja, többféle fagylalt alapja. :)) Bár még nem indult be a "házi fagyigyáram" :)), ez az alap már kétszer készült...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját kikeverjük, a cukorral. 2. A fehérjét nagyobb tálba habbá verjük. 3. Ha kemény akkor beleöntjük a kikevert sárgáját, lisztet, sütőport és a vizet. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAZ ELKÉSZÍTÉSE A YOUTUBON VAN A FORRÁSNÁL VAN A LINK. Ha a megmaradt tojásfehérjével sütés elött bekenitek a tetejét, darált dió és cukor keverékébe márthatjátok.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem, ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítem. A lisztben elkeverem a sütőport, hozzáadom a zsírt, a tojások sárgáját, a cukrot, a sót...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű