6 tojásból kakaós piskótót sütn. Kb: 20x32 cm tepsibe
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek kakaó
1/2 sütőpor
1.Krém
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 citrom leve
2.Krém:
30 dkg háztartási ( édes) keksz apróra tördelve
2 dl erős feketekávé
2 ek rum
4-5 evőkanál barack lekvár ( ne legyen sűrű a lekvár )
Csokimáz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
Szóráshoz
5 dkg kókusz reszelék
A tészta hozzá valóiból piskótát sütünk (20x32 cm)
Az egyes számú krémet jól kihabosítjuk és rákenjük a kihűlt piskótára.
A kettes számú krémhez a háztartási kekszet apróra tördeljük, leöntjük a feketekávé főzettel, ízesítjük a 2 ek rummal ( vagy néhány csepp rum aromával) és 4-5 ek baracklekvárt adunk hozzá, ami nem túl sűrű. Jól össze keverjük és az előző fehér krémre símitjuk.
A tetejére csokimázat öntünk, és amíg nincs teljesen megdermedve jól megszórjuk kókuszreszelékkel. Dermedés után szeleteljük.
Egy őzgerinc formát folpackkal úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd hűtőszekrénybe teszem. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és feláztatom, majd folytonos keverés kö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy csészényi langyos tejbe keverjük bele a capucino port. A tejfölt keverjük össze a kristálycukorral, vaníliás cukorral és a rumaromával. Egy jénai tál aljára tegyünk belőle e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts ke...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA réteslisztet, a finomlisztet és a zsírt egy tálban elkeverjük, az ecetet, a vizet és a sót egy másik tálban összetöltjük. Folyamatosan a lisztes részhez adagolva tésztává gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű