Hozzávalók
a barna tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg vaj (margarin)
5 dkg zsír
10 dkg cukor
¼-1/2 deci tej (liszttől függ)
1,5 ek. kakaópor
1/4 sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
1 ek folyékony méz
1 tojássárgája
A fehér tésztához:
75 dkg liszt
15 dkg vaj (margarin)
10 dkg zsír
25 dkg porcukor
1 db tojás
2 tojássárgája
3 ek folyékony méz
1 sütőpor
½ kk szódabikarbóna
1,5-2 deci tej ( liszttől függ)
A krémhez:
1,5 l tej
4 csg. vanília ízű pudingpor
5 ek. étkezési keményítő
40 dkg porcukor
50 dkg vaj
4 csg. vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
1 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
4 deci tejszín
5 dkg durvára reszelt csoki
A tepsi mérete:
32×40 cm-es
Elkészítése:
A barna tészta hozzávalóit összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.
A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk.
Mindegyik fehér tésztát a tepsi hátlapján sütjük.
A tepsi hátlapját vékonyan megolajozzuk és kevés liszttel megszórunk.
A tésztát kinyújtjuk, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük (4-5 percig sütjük-sütőtől függ).
A másik 2 cipónál is így járunk el.
A krém készítése:
A pudingporokat, az étkezési keményítőt kb ½ liter tejjel símára keverünk, a többi tejet, cukrot, vaníliás cukrot feltesszük főzni, amikor felforrt, félre húzzuk, beleöntjük a pudingos masszát és pár perc alatt sűrű krémmé főzzük.
Amikor kihűlt a krém, bele habosítjuk a 2 margarint ( 50 dkg- ez nem sok, nagyon elbírja a massza)
A kihűlt tésztalapokat betöltjük.
A 4 deci tejszínt felverjük, bevonjuk vele a sütit és 5 dkg csokit ráreszelünk (goromba reszelék legyen). Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
A tészta hozzávalóit dagasztó gépbe rakom könnyen reszelhető tésztát dagasztunk belőle hűtőbe rakjuk 1 ó. piheni .A töltelékhez a tojást cukorral ki habosítjuk hozzáadom a túrót .A...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézElkészítése: A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadunk egy teáskanál citrom levét is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett. Kb. 60 fokra melegítj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű