menu

Családireceptkönyv.hu

Kapri rezy


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

6 tojásfehérje
9 ek. porcukor
8 ek. darált dió vagy mogyoró
1 ek. liszt
½ zacskó sütőpor

1. Krém

900gr fagyasztott eper, málna, meggy (tetszés szerint)
300gr cukor
1/2 dl víz
2 tasak pudingpor (eper, málna)
1 tasak zselatin (10gr)
13 ek víz

2. Krém

6 tojássárgája
250gr cukor
2 vaníliás cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
1,5 ek. étkezési keményítő
1 ek liszt
750ml tej
250gr margarin

3. Krém-öntet

100gr főző csoki
50gr margarin
4-5 ek olaj

4. Krém

2,5 dl tejszín

Elkészítés:


Elkészítése:
A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a porcukrot, majd a darált diót és a liszttel elkevert sütőport. Egy nagy tepsit (30x40cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokon 8-9 percig sütjük ( sütőtől függ!!!)_éppen csak kezd rózsaszín lenni. Lehúzzuk a sütőpapírt és félbe vágjuk a lapot, így kapjuk a 20x30cm nagyságot amelyhez a krémek mennyisége felel meg.
Az gyümölcsös krémhez
A zselatint 3 ek. vízbe áztatjuk. A 900 gr epret( málnát, meggyet) elkeverjük a 300 gr cukorral és feltesszük főzni, a 2 zacskó pudingport elkeverjük a 13 ek. vízzel, és besűrítjük a gyümölcsöt . A zselatint felmelegítjük kb. 60 fokra és beleöntjük a gyümölcsös krémbe.

A sárga krémhez
A 6 tojássárgáját kikavarjuk egy edénybe, a másik edénybe a pudingport, lisztet, keményítőt simára keverjük 1,5-2 dl tejjel, majd egyesítjük a tojássárgájával. A többi tejet a cukrot, vaníliás cukrot felforraljuk, félre húzzuk, belekeverjük a tojásos-pudingos masszát és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt bele habosítjuk a 250 gr margarint.

A csoki öntethez a csokit, margarint, olajat gőz felett össze olvasztjuk.
A tejszínt felverjük.

Össze állítás:
½ lap, piros krém, sárga krém, vékony réteg csoki öntet, másik ½ lap, piros krém, sárga krém, csoki öntet, a felvert tejszín.

Kapri rezy

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Epres tiramisu
Epres tiramisu

Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra kev...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
CHOUX AU CRAQUELIN
CHOUX AU CRAQUELIN

A ropogós tészta A cukorral elkeverjük a lisztet. Hozzá dobjuk a vajat és határozott, gyors mozdulatokkal összecsipkedjük a lisztes cukorral, mint egy omlós linzertésztánál. Miutá...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Aranygaluska
Aranygaluska

A tejet meglangyosítjuk egy kis cukorral, majd az élesztőt belemorzsoljuk és kb. 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet, cukorral, olvasztott vajjal, sóval, reszelt citromhéjjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk