Hozzávalók:
2 ostyalap
50 dkg darált hús
1 kk piros paprika
1 ek mustár
1 ek majonéz
10 dkg rizs ( megfőzve)
2 tojás
1 diónyi vöröshagyma, ( apróra vágva)
2-3 gerezd fokhagyma ( apróra vágva)
só, bors, vegeta ( ízlés szerint)
Elkészítése:
Az ostyalapokat nedves konyharuha közé tesszük rövid időre, ( annyira, hogy majd felEzttudjuk tekerni törés nélkül)
A darált húst összedolgozzuk a többi hozzá valóval. Az enyhén megpuhult ostyalapok sima oldalára kenjük és szorosan felsodorjuk. Fagyasztóba tesszük 2-3 órára, hogy megkeményedjen, de csak annyira, hogy feltudjuk szeletelni. Újnyi vastagra szeleteljük, egy rúdból 23-25 szeletet kapunk.
Így felszeletelve bezacskózzuk és mehet a fagyasztóba. Bármikor lehet sütni, mindig annyit veszünk ki amennyire éppen szükség van. Panírozzuk ( liszt, tojás, prézli) és forró olajban/zsírban kisütjük.
A körmöket jól megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és a zsírban dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Amikor a hagyma már megfelelő áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, besózzuk, megforgatjuk lisztben, majd kevés olajban a fűszerekkel együtt megpirítjuk. 2. Hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott krumplit,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk és mindkét felét megkenjük mustárral. Egy tálba tesszük, egy kevés étolajat vagy olívaolajat öntünk hozzá és pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húsba beleütünk 2 tojást, rányomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, és az előre beáztatott és kinyomott zsemléket is hozzámor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű