menu

Családireceptkönyv.hu

Plazma-kekszes bomba


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Két féle alapból is elkészíthető
Tészta: ( Ha mézes- lapos tésztából akarjuk készíteni):

50 dkg liszt,
½ csomag sütőpor,
késhegynyi szódabikarbóna,
15 dkg porcukor,
7,5 dkg zsír,
1- 1,25 dl tej,
2 evőkanál méz,
1 egész tojás.

2 lapot sütünk 32x40 cm-es tepsi hátulján.

Piskóta: (Ha piskóta alapú süteményt akarunk készíteni):

4 db tojás,
8 evőkanál cukor,
5 evőkanál víz,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
6 evőkanál dió.
2 lapot sütünk 32x40 cm a tepsi hátlapján.

KRÉM-I:
7 dcl tej
2 vaníliás pudingpor
2 evőkanál étkezési keményítő
25 dkg cukor
2 vaníliás cukor
25 dkg margarin.
Megfőzzük a krémet, amikor kihűlt a margarint is beledolgozzuk.

KRÉM-II-a
25 dkg cukor
1 dcl víz
12 dkg csoki
20 dkg apróra darabolt dió
25 dkg margarin
KRÉM-II-b
3,5 dcl tej
17 dkg cukor
1 csokis pudingpor
1 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
13 dkg margarin

KRÉM-II-b
3,5 dcl tej
17 dkg cukor
1 csokis pudingpor
1 evőkanál liszt
1 vaníliás cukor
13 dkg margarin

30-40 dkg háztartási keksz (teljesen befedje a kisült lapot) (A mézes-lapos variáció esetén)

30-40 dkg plazma keksz – vagy babapiskóta (A piskótás variáció esetén)

1 dl erős feketekávé - kihűtve

MÁZ:
Csokis bevonat - ha mézes lapot készítettünk
10 dkg csoki
5 dkg margarin

A piskótához
0,5 l tejszínhabot verünk fel




Elkészítés:


Elkészítése:
A tészta hozzá valóiból 2 lapot sütünk ( akár piskóta, akár mézes lap, a mennyiségek a két laphoz vannak megadva, - a piskóta vékony kell, hogy legyen mint ahogy a mézes lapnak is)

Krém-I-
Megfőzzük a krémet, amikor kihűlt a margarint is beledolgozzuk.

KRÉM-II-a
A cukrot karamellizáljuk, amikor már folyékony hozzáöntjük a vizet, ha felolvadt a karamell beletesszük a csokit, majd a darabolt diót . Levesszük a tűzről, és állandóan keverjük, úgy hűljön, mert különben megköt a karamell, amikor már csak éppen langyos belemixeljük a margarint, itt nagyon vigyázni a mixerre, mert rángatja a karamell ahogy hűl és nem megy le az edény aljáig sem a robot villa, főző kanállal be kell segíteni.

KRÉM-II-b
Ezt a krémet is hagyományos módon megfőzzük, ha kihűlt hozzádolgozzuk a margarint.
Most a KRÉM-II-a és a KRÉM-II-b egybe keverjük.

ÖSSZEÁLLITÁS:

Mézes – lapos tészta esetén: 1 kisült lap, rá a fele vaníliás krém, erre a II KRÉM –vegyületének a fele, majd a kávéba mártogatott keksz, ezzel teljesen beborítjuk a krémet, majd a kekszre jön újra a II-KRÉM vegyületének a második fele, rá a vaníliás krém második fele és beborítjuk a második kisült lappal.

Csokis bevonat:
10 dkg csoki
5 dkg margarin

Az ÖSSZEÁLLÍTÁS: ugyanaz a piskótás eljárásnál is, azzal a különbséggel, hogy itt plazma kekszet, vagy baba piskótát mártogatunk a feketekávéba és itt is be kell borítani a krémet a második piskóta lappal. A piskótalapot felvert tejszinnel vonjuk be.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem könnyű elkészíteni, de megéri a fáradozást és kitartást, mert fenomenális.
A fotón a mézes alapú változata látható.
A családom egyik kedvence

Plazma-kekszes bomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Cseresznyés (vagy bármilyen gyümölcsös) lepény
Cseresznyés (vagy bármilyen gyümölcsös) lepény

tojásokat a cukorral habosra keverem robotgéppel, hozzáadom a zsiradékot, azzal tovább folytatom. Ezután fakanálra váltok, és a tejet és a lisztes keveréket felváltva adom hozzá ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Vizes piskóta tészta
Vizes piskóta tészta

A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és az egészet könnyedén összekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés avokádó puding
Csokoládés avokádó puding

Hámozzuk meg az avokádót, és turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalói is, addig turmixszoljuk, míg puding állagú nem lesz. Kanalazzuk poharakba és rakjuk be a hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Banoffee pie – azaz karamellás banántorta
Banoffee pie – azaz karamellás banántorta

1. Aki tehát pitetésztát készít, a lisztet és a hideg vajat morzsolja össze a két tenyere között, majd adja hozzá a többi alkotóelemet, és kicsit tegye a tésztát hűtőbe. Ha már nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk