Tészta:
6 tojás
6 ek cukor
4 ek liszt
2 ek kakaópor
½ sütőpor
6-7 ek baracklekvár
10 dkg főzőcsoki
5 dkg margarin
KRÉM:
1 ek zselatin
5 deci tejszín
3-4 ek kakaópor
15 dkg porcukor
ELKÉSZÍTÉSE:
A tojásból, cukorból, lisztből, kakaóból, sütőporból piskótát sütünk ( 20x30cm tepsiben). Amikor kihűlt lapjára kettévágjuk, megkenjük a barack lekvárral, a csokit felolvasztjuk, hozzáadjuk a margarint, rá símítjuk arra a lekváros lapra amelyik a felső lesz. Amikor megdermedt, forró vízbe mártott késsel feldaraboljuk 5x5-ös négyzetekre ( tehát 28 szeletünk lesz)
KRÉM:
A zselatinport beáztatjuk pici vízzel, majd hozzáadunk ½ deci vizet, és felolvasztjuk, langyos massza legyen ( nem szabad forralni), kevés tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a 3-4 ek kakaóport, ezzel is elkeverjük. A többi tejszínt felverjük a porcukorral és egyesítjük a két masszát és rá símítjuk az egészben levő lapunkra, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Dermedés után a felkockázott kis lekváros-csokis lapocskákat szépen egymás mellé rá helyezzük és a vonalukon felszeleteljük a süteményünket.
Ezeket jól elkeverjük. A palacsinta tésztánál sűrűbb állagúnak kell lennie. Evőkanállal adagoljuk a felmelegített sütővasba. Ebből a mennyiségből kb. 110 db szokott lenni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA disznó zsírt,olajat,ectet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáajuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, ma, majd szitáljuk hozzá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű