A kuglóf sütő méretétől függ.
1 kg darált hús
10-15 dkg rizs
1 kisebb vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kk piros paprika
só, bors
1 közepes fej savanyú káposzta (10-15 levél)
olaj
28 cm-es kuglófsütőt kikenünk olajjal és körbe rakjuk savanyú káposzta levelekkel, úgy hogy a szélei lelógjanak.
Egy tálban elkészítjük a tölteléket ( ahogy a töltött káposztát szoktuk), kitöltjük a kuglófsütőt hússal, vissza hajtjuk a leveleket és a fennmaradt levelekkel beborítjuk a húst.
180-200 fokon kb. 45-50 percig sütjük.
Egy tálcára borítjuk, kicsit várunk, hogy hűljön, szebben lehet szeletelni.
A szalonnát megpirítottam egy kis zsírral. A szalonnakockákat kiszedjük, a maradék zsíron megpirítjuk a kikloffolt, fűszerezett, lisztbe forgatott húsokat. Ha megpirultak, kivesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kicsontozott karajt szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk és fűszerezzük, majd paprikás lisztben megforgatjuk. A nyers krumplit nem túl vastag karikákra szeleteljük, megsózzuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük 2. ráöntjük a darált húst és kevergetve megpiríjtuk 3. hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és fűszereket és folyamatos keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű