menu

Családireceptkönyv.hu

Füszeres burgonyakrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1evő kanál zsiradék, 1kg burgonya, 2nagyfej hagyma, 5gerezd fokhagyma, egy csokormetélő hagyma,1 kis evő kanál házi vegeta, só ,bors, 2dl tejszín, egy fél szál lecsó kolbász vagy valamilyen füstölt kolbász.

Elkészítés:


A megolvasztott zsiradékon az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinsztelem. Majd ráteszem az apróra vágott metélő hagymát. a kockára vágott burgonyát ráteszem a hagymákra és kicsit lepirítom a burgonyát.(épp csak annyira, hogy kérget kapjon a burgonya) Megszórom a burgonyát a vegetával majd felengedem kb 1,5liter vizel. A burgonyákat addig főzőm, amíg teljesen meg nem puhulnak. Amikor a burgonya megpuhult hozzáadom, a tejszínt turmixolom finom, krémes állaga legyen. Sózom, borsozom. A kolbászt felkarikázom és egy serpenyőben megsütőm a kolbász karikákat.
Tálaláskor a kolbász karikákat a levesbe teszem, és a kisült zsírból teszek egy kicsit a levesbe. Frissen vágott metélő hagymával megszórom a levest.

Füszeres burgonyakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lívia
Olasz paradicsomleves
Olasz paradicsomleves

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágva megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott fokhagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. A paradicsom héját leh...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Gombakrémleves szárított és friss gombából
Gombakrémleves szárított és friss gombából

A szárított gombát leforrázzuk 2 pohárnyi (kb. 600 ml) vízzel és állni hagyjuk legalább fél órát. Minél jobban kiszáradt a gomba, annál tovább kell állnia. Amikor felpuhult, felönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen. Ízesítem...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csontleves karajcsontból
Csontleves karajcsontból

A zöldségeket megtisztítjuk. A zellert, karalábét négybe, a sárgarépát, gyökeret nagyobb hasábokra vágjuk. Elkészítés: A karajcsontot hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt,...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk