menu

Családireceptkönyv.hu

Libaleves


Írta:

Elk. idő: 3-4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg húsos libaaprólék, 30 dkg zúza, szív vegyesen, 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller), kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem bors, só, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, eperlevél-tészta vagy bármilyen más leves tészta.

Elkészítés:





Sült liba brassói módra

A szülők szerint a sült krumpli is belefér a napi ajánlott zöldségadagba

Az olaszok otthon is tésztát esznek

Libamájpástétom gyümölcsökön

Ha ebben a percben elkezdte, akár jól is járhat

Hiába nem tömnek - kutya sem veszi a magyar libát

Borral, libatepertővel és libazsíros kenyérrel várja látogatóit a nyíregyházi skanzen

Fergeteges Márton-napi mulatságok


címlapsztori


Döntöttek az uniós belügyminiszterek Hende a nyilvánosság előtt beszélt lemondása okairól





6/10

ajánló





Ilyen, amikor cicákat fogsz hal helyett - Videó


Baleset érte Bereczki Zoltánt


Kelemen Anna szerelemre vágyik


Rihanna lett a Dior reklámarca


Justin Bieber összetört szívét ápolgatja


Hivatalos: Márciusban érkezik a királyi bébi


Százmillióból vett Andy Vajna gyémántboltot Timinek


Aurelio több mint 2 milliót nyert totón


Heidi Klum csupasz popsit villant


Rékasi Károly visszatért a Barátok köztbe








Rogán szerint ki kell hirdetni a válsághelyzetet



Geszti Pétert majdnem elnyelte a mocsár



Röszkénél egyre több migráns vár arra, hogy beléphessen az országba


Alex Coleborn
Teltházas volt a 16. OSG



A röszkei és az ásotthalmi határátkelőhelyek működése szünetel



Sandra Bullock feneke szőrösebb, mint George Clooney-é



Az M5-öst a határnál a rendőrség időről időre lezárja



Justin Timberlake megmutatta kisfiát - Fotó



A válsághelyzetről szóló kormányrendelet hatályba lépett



Hajós András meglepetés sztárvendégeket vár a stúdióba




Hideg vízben feltesszük főni a megtisztított és jól megmosott aprólékot. Beletesszük a szívet és a zúzát is. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és a levest sózzuk. Kíméletesen főzzük harminc-negyven percig, ha hab keletkezik a tetején, távolítsuk el.(habot többször is szedjük le a levesről ha kell ).
A megtisztított és megmosott zöldséget két-három részre vágjuk, beletesszük a levesbe a megtisztított hagymával, fokhagymával együtt. Beleszórjuk a szemes borsot, és nagyon kíméletesen főzzük még legalább két órát. Néha pótoljuk a vizet.
Amikor elkészül a leves, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, majd a tűzről le Finom szűrőn óvatosan leszűrjük. (én mindig átszűröm )

Sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük a tésztát. A zöldséget levesestálba rakjuk, beletesszük a tésztát, húst és az összevágott szívet, zúzát. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és a forró levest rámerjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom még leves betétként a petrezselymes vagy medvehagymás burgonya gombóc hozzá.

Libaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sültbirs-krémleves fűszeres morzsával
Sültbirs-krémleves fűszeres morzsával

A morzsa hozzávalóit a turmixgépben pulzálva morzsalékosra dolgozzuk, sütőpapíros lemezre terítjük, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megpirítjuk. A birsalmát kisebb darabokra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Frankfurti leves egyszerűen videós
Frankfurti leves egyszerűen videós

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csípõs-savanyú leves
Csípõs-savanyú leves

A kockákból erõlevest készítünk, az uborkát, sonkát metéltre vágjuk. A tojásokból rántottát készítünk, majd ha kihûlt ezt is felszeleteljük. A sonkát kicsit megpirítjuk majd az...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tormaleves
Tormaleves

A tormát megtisztítjuk, lereszeljük, majd meglocsoljuk a citromlével. Egy edényben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a lisztet és mogyorószínű rántást készítünk. Felengedjük a csontl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk