1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 db héjában főtt burgonya
20 dkg gomba
1 db tojás
só, bors, pirospaprika
étolaj
zsemlemorzsa
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majd beleforgatom a nagyon apróra vágott gombát. Pár percig együtt pirítom. Közben meghámozom és összetöröm a héjában főtt burgonyát, beleütöm a tojást, majd összedolgozom a párolt gombával. Annyi zsemlemorzsát teszek hozzá (ha szükséges), hogy formázható masszát kapjak. 8-10 db pogácsát formázok belőle. Megforgatom zsemlemorzsában és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.
Maradék krumplipürével is elkészíthető. Bármilyen főzelékhez feltétnek tálalható, de önmagában rizzsel vagy krumplipürével is finom.
Elkészítés: A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és a langyos tejet. konyharuhával letak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este alaposan átválogatjuk, beáztatjuk. Az alaplevet/vízet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent összekeverve 170 fokra előmelegített sütőben szilikon lapon 15-20 percig sütni amíg megbarnul a széle. Ha kész vagd 3szögekre! Teljes adag:667 kcal Egy adag: 333.55 kcal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű