100 gr zabpehely
100 gr natúr krémsajt
1 csapott kk instant kávé
rumaroma
édesítőszer ízlés szerint
forgatáshoz kakaópor (holland kakaópor + xillit)
A hozzávalókat kézzel összedolgozom, majd golyókat formálok belőle, amit kakaóporba forgatom. Nekem 17 db kisebb golyó lett belőle.
A zabpehely egy részét lisztté lehet darálni, hogy krémesebb legyen. Én krémsajttal csináltam, de mascaponéval is biztosan nagyon finom.
Először a krémet készítjük el úgy, hogy a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart belsejét. Lassú tűzön feltesszük főni, és állandóan k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze az egészet, és hagyd állni 15-20 percet. Formázz golyókat, és dobd forrásban lévő, enyhén sós vízbe. Ha feljött a tetejére 1-2 percig még főzd, csepegtesd le, és forga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáit először magában, majd a tejet hozzáadva jól kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a cukrot és a lisztet. Ezeket folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, forrástó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű