2 tojás + 2 fehérje (nagy méretű!)
30 g vaníliás protein (lehetőleg kevert típusú)
50 g aprószemű vagy darált zabpehely
20 g kókuszliszt
fél tk. szódabikarbóna
édesítő ízlés és protein por függően
+ 40 g natúr kakaó + kb. 70-80 ml forró víz + édesítő
+ 60 g kókuszreszelék
Elsőként keverd össze a lisztes csapatot, majd mehetnek bele a tojások is. Aki akarja, az robotgéppel, vagy kézzel is lehet összekeverni.. Ha homogén a tészta, öntsd egy szilikonos formába és előmelegített sütőben 180 fokon süsd körülbelül 20 percig. Ha kész, akkor vedd ki a sütőből és a formában béke és nyugalmak közepette hagyd sorsára kihűlni.
Még a tészta hűl, addig nekiállunk a csokimáz-manővernek. Lehet kókuszzsír és natúr kakaóval is összekenni a kockát, de most talán kalóriacsökkentőbb megoldás révén a natúr kakaó-víz mellett döntöttem. Arra ügyelj, hogy a natúr kakaóhoz lassan adagold a vizet, így biztos el tudod érni azt a sűrűbb állagot, amiben majd szépen meg lehet a kockákat fürdetni. Bár nem próbáltam, de a kakaó-protein-víz-édesítő kombinációban is látok fantáziát!
Szóval a kihűlt piskótát kockákra vágjuk (minél kisebb a kocka, annál kedvezőbb a csoki-tészta arány… :P), majd egy kis villa segítségével mártsd bele a szeleteket a csokiba, utána pedig hempergesd meg a kókuszban. Mintha rántott husit paníroznánk… :)
A zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk. (É...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojásokat válaszd ketté, a sárgájával keverd szinte fehéredésig a cukrot. Facsard hozzá a citrom levét, és reszeld hozzá a héját. Vegyítsd a lisztet a sütőporral, és forgasd a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt felforralom egy kis lábosban a vaníliás cukorral. Gőz felett megolvasztom a csokit, és ha levettem a gőz fölül akkor belekeverem a vajat. Majd az egész tejszínt a vajas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű