12 dkg vaj
8 dkg cukor
15 dkg darált dió
5 dkg liszt
5 dkg apró szemű zabpehely
1 tojás
1 tk. sütőpor
5 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport és az apróra vágott csokoládét. Összegyúrjuk, ezután a masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk. Koronggá lapítjuk őket, és sütőpapírral bélelt sütőlemezen 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt kisütjük.
Először a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval és a kristálycukorral (én 15 dkg cukrot tettem bele, de ez...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat és kézzel morzsásra d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nagylyukú reszelőn lereszelt almát kinyomkodtam, majd egy kevés őrölt fahéjjal és a citromhéjjal, -lével, meg 1-2 ek cukorral összeforgattam. 2. A túrót egy villával áttör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a száraz hozzávalókat majd belemorzsoljuk a margarint.Utána beletesszük a tojásokat és a mézet. 1-2cm vastagságúra nyújtjuk és szaggatjuk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű