menu

Családireceptkönyv.hu

Édesburgonya-krémleves és sajtchips


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagyobb édesburgonya (nagyjából 1 kiló)
2 sárgarépa
1 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
8 dl zöldség alaplé
3 dl tejszín
sajt,
olívaolaj,


Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk.
Egy fazékban olívaolajat hevítünk, megpirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk az édesburgonyát és a répát, megsózzuk, folyamatos keverés mellett kicsit átsütögetjük.
Felöntjük a zöldséget az alaplével, közepesre mérsékeljük alatta a lángot.
Ha már megpuhultak a zöldségek, belekeverjük a tejszínt a levesbe, amint újra felforrt, rögtön levesszük a levest a tűzről. Botmixerrel simára turmixoljuk.
Serpenyőbe vagy palacsintasütőbe cseppentünk egy-két csepp olajat, rádobunk egy marék reszelt sajtot, és közepes lángon addig sütjük, amíg aranybarnára sül az alsó fele. Megfordítjuk, megsütjük a másik oldalát is, közben konyhai papírtörlővel folyamatosan leitatjuk róla a kisülő zsírt. Még melegen feldaraboljuk.

Édesburgonya-krémleves és sajtchips

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Harcsahalászlé (Hargitai György)
Harcsahalászlé (Hargitai György)

Ha csak pontyot kapunk, az sem baj, alaplének tökéletes! Kb. 6 liter vízbe feltesszük főni a megmosott, tisztított haldarabokat. Fejből a keserűfogat, a kopoltyút és a szemeket ve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
A la grec csorba ♥
A la grec csorba ♥

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi köménymag levese  2.
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Évi köménymag levese 2.

Az olajon ki pattogtatva egész köményt és a lisztből aranyszínű rántást készítünk. Rászórjuk az őrölt köményt , picit pirítjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk paprikával, jól öss...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gulyásleves
Gulyásleves

A húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk