400 ml langyos víz
1 teáskanál kristálycukor
1 csomag Dr Oetker szárított gluténmentes élesztő
200 g Mester Család házi gluténmentes kenyérliszt
200 g Schär Mix „B” gluténmentes kenyérliszt
1 teáskanál útifű maghéj
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
7 db „Füstlike” (Füstli) virsli
14 vékony csík trappista sajt
A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A liszteket, a sót, az útifűmaghéjat összekeverjük egy nagy tálban és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
A tésztát dagasztás után kb. fél órát kelesztettem, majd kinyújtottam.
A füstlikét félbevágtam, bevágtam a tetejét és a mélyedésbe sajtot raktam, majd a tésztába csavartam.Lekentem a tetejét tojással és 200 °C fokos sütőben 25 percig sütöttem.
1.A chia magot a vízzel összekeverjük, majd kb. 1 órát hagyjuk, hogy megdagadjon és puding állagú legyen. 2.Ha letelt az idő, egy tálba rakjuk a többi hozzávalót, majd a vizet már...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttattam, majd mindent összedolgoztam úgy, hogy lágy, de nyújtható tésztát kapjak. 2. A tésztát 3 részre osztottam, ezeket egyenként kinyújtottam, majd néhán...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA töltelékhez a cukrot egy nagy lábasban megkaramellizáljuk. Rárakjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és az egészet jól lepirítjuk. A té...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű