menu

Családireceptkönyv.hu

Gluténmentes zsebes karaj


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 személyre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


,5 kg csont nélküli karaj, egyben
- 15 dkg bacon
- 15 dkg trappsita sajt
- 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika

A páchoz:

- olaj
- őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- vegeta
- Lucullus magyaros fűszersó

Elkészítés:


A húst alaposan megmostam majd papírtörlővel szárazra töröltem. Éles késsel kb. 1 centinként bevágtam, de nem vágtam át a húst, az alsó része egyben maradt. 2 evőkanál sertészsírt tettem a hús alá, majd kb. 3 ek olajba kevertem az őrölt fűszereket és a magyaros fűszersót is. Ezzel a fűszeres olajos keverékkel lekentem a húst, a zsebeket is, majd bacont, karikákra vágott vöröshagymár és sajtot is tettem a zsebekbe. A nyílás tetejét pedig csíkokra vágott kaliforniai paprikával fedtem le.
A tálat alufóliával lefedtem és 180 fokos sütőben másfél órát pároltam, a másfél óra leteltével levettem a fóliát a hús tetejéről és tovább sütöttem még kb. 40 percet., majd amikor kész lett ferdén szeleteltem.Burgonyapürével tálaltam.

Gluténmentes zsebes karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésszűz sonkával és gorgonzolával töltve
Sertésszűz sonkával és gorgonzolával töltve

Töltelék A spenótot többször, alaposan átmossuk, és a szárát levágjuk. Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, a gerezd fokhagymát egy picit megroppantjuk, majd egészben beledob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai szaftos tarja recept
Amerikai szaftos tarja recept

1. A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. 2. A ketchupot összekeverjük a worchestershire sz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lassan sült császárhús
Lassan sült császárhús

A sütőedény alját picit megsózzuk, bőrrel lefelé mehet bele a császár. Húsos részre elnagyoltan felvágott hagymát. Fűszerezzük (só, bors, majoranna, bbq, kömény...stb), lefedjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Kocsonya
Kocsonya

Vizet forralunk és a húsokat beletesszük. Kb. 5 perc forrázás után a vizet leöntjük róla a sok habbal együtt, a húsokat megmossuk, a fazekat tisztára mossuk és újból feltesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk