,5 kg csont nélküli karaj, egyben
- 15 dkg bacon
- 15 dkg trappsita sajt
- 2 db közepes nagyságú vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
A páchoz:
- olaj
- őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- vegeta
- Lucullus magyaros fűszersó
A húst alaposan megmostam majd papírtörlővel szárazra töröltem. Éles késsel kb. 1 centinként bevágtam, de nem vágtam át a húst, az alsó része egyben maradt. 2 evőkanál sertészsírt tettem a hús alá, majd kb. 3 ek olajba kevertem az őrölt fűszereket és a magyaros fűszersót is. Ezzel a fűszeres olajos keverékkel lekentem a húst, a zsebeket is, majd bacont, karikákra vágott vöröshagymár és sajtot is tettem a zsebekbe. A nyílás tetejét pedig csíkokra vágott kaliforniai paprikával fedtem le.
A tálat alufóliával lefedtem és 180 fokos sütőben másfél órát pároltam, a másfél óra leteltével levettem a fóliát a hús tetejéről és tovább sütöttem még kb. 40 percet., majd amikor kész lett ferdén szeleteltem.Burgonyapürével tálaltam.
Töltelék A spenótot többször, alaposan átmossuk, és a szárát levágjuk. Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, a gerezd fokhagymát egy picit megroppantjuk, majd egészben beledob...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. 2. A ketchupot összekeverjük a worchestershire sz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőedény alját picit megsózzuk, bőrrel lefelé mehet bele a császár. Húsos részre elnagyoltan felvágott hagymát. Fűszerezzük (só, bors, majoranna, bbq, kömény...stb), lefedjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVizet forralunk és a húsokat beletesszük. Kb. 5 perc forrázás után a vizet leöntjük róla a sok habbal együtt, a húsokat megmossuk, a fazekat tisztára mossuk és újból feltesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes