80 dkg sertés lapocka
20 dkg angol szalonna
1 kanál zsír
15 dkg vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 doboz tejföl
1 dl fehérbor
20 dkg csemegeuborka
2 kávéskanál só
1 kávéskanál bor
A szalonnát 1 centis csíkokra vágjuk, a zsírban előpároljuk. Mikor már kisült a szalonna zsírja, beletesszük a vöröshagymát, és abban üvegesre pároljuk.
Ezután félrehúzva, beletesszük a bort és a karikára vágott fokhagymát.
Összekeverjük, és fedő alatt, 4-5 percig forraljuk.
Ezután beletesszük a laskára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük, és forrás után, lassú tűzön, rövid, sűrű lével főzzük.
Ha kell, utánatölthetünk pici vizet.
Mikor már megpuhult a hús, beletesszük a négybe, hosszába vágott csemegeuborkát, a tejfölt, és azzal puhára főzzük.
Tészta, vagy főtt krumpli illik hozzá.
1. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára szeljük. 2. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk. 3. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a húst szép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tarját felszeleteljük, majd kiklopfoljuk. 2. Fogunk egy tálat, beletesszük a feldarabolt sonkát, gombát, a felaprózott hagymát, a borsót, a petrezselymet, a tojásokat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Lesütjük. Hozzáöntjük a bacont és vele együtt is kicsit átsütjük. Hozzáadjuk a húst, sóz...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre, majd nagyobb kockákra vágjuk. Kevéske olajon fehérre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes