250 gr Il Pane di Anna süteményliszt
- 1 ek mandulaliszt
- 100 gr porcukor
- 1 ek darált mák
- pici só
- késhegynyi Dr. Oetker sütőpor
- 125 gr vaj (én Ligát használtam)
- 1 egész tojás
A citromos krémhez:
- 2 egész tojás
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 60 ml frissen facsart citromlé
- 60 gr cukor
- 80 gr vaj (Liga)
- 2 kk tápióka keményítő
A lisztet összekevertem a porcukorral, sóval, sütőporral és a mákkal majd a hideg vajat kockákra vágtam és kézzel elmorzsoltam a lisztben. A felvert tojást is a tésztához adtam és kézzel összegyúrtam. A kész tésztát folpackba csomagoltam és fél órára hűtőbe tettem. Amíg a tészta a hűtőben volt, elkészítettem a citromkrémet. Ehhez egy tálba mértem a hozzávalókat (a vaj kivételével) és vízgőz felett sűrű, pudig állagúra főztem. Levettem a gőzről, hozzákevertem a vajat és hagytam kihűlni.
A tésztát kivettem a hűtőből, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kinyújtottam..Formával kiszaggattam és sütőpapíros tepsibe tettem, 175 fokos sütőben 10 perc alatt megsütöttem.
A kihűlt linzereket megtöltöttem a citromkrémmel.
Aki szereti a citrom ízét, az mindenképpen próbálja ki ezt a linzert, mert össze sem lehet hasonlítani a sima lekváros fajtával :)
Turmixold le a hozzávalókat és hidegen fogyaszd a krémtúrót. Fagyasztott gyümölccsel savanykásabb, vanília aromával édesebb krémtúrót kapsz.
Elkészítési idő: 10 Nehézség: KönnyűA tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sütő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent jól összekeverni egy tálban,18 cm-es tortaformában megsütni és kész :-)
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a hozzávalókat, hengert formálunk belőle, ellapítjuk és sütőlemezre helyezzük. Meleg sütőben (180 fok) kb 35 percig sütjük, majd kivesszük, ujjnyi vastag szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű