menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsinta zablisztből


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 gr zabliszt
egy kisebb tojás
kb 1 dl magtej
kb. fél dl szénsavas víz
egy kiskanál kókuszzsír
picike édesítő
+ kókuszzsír a kisütéshez

Elkészítés:


Mindent keverj össze, és addig alakítsd, hogy palacsinta tészta állaga legyen. Mielőtt kisütöd, mindenképpen keverd fel, mert a zabliszt lemegy az aljára és kicsit összeáll.
A tetejére (vagyis bele) tehetsz 3-4 szem epret, feldarabolt barackot, körtét... és leszórhatod fahéjjal meg édesítővel, vagy cukormentes lekvárt, esetleg édesített túrót is tehetsz bele....;-)

Trükkök, tippek, praktikák:


Az alapanyagokkal lehet úgy játszani, hogy klasszikus palacsintatészta állagot kapjunk, tojas méretétől is függ pl...de érezni fogod :-)

Palacsinta zablisztből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mandula Suti
Mandula Suti

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy viszonylag kemény, kissé morzsalékos tésztát kapunk. A formát kivajazzuk (később nem kell, csak az elején). Vékonyan beletömköd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Brigitta
Diós-piskótás krémes
Diós-piskótás krémes

Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
túrógombóc habos
túrógombóc habos

A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rákóczi túrós-Piroska Heidenreichné
Rákóczi túrós-Piroska Heidenreichné

30 dkg lisztből 15 dkg Ramával, 10 dkg porcukorral, 2 tojás sárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk