75 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
75 gr Schär MIx B liszt
150 gr hideg vaj (én Liga-t használtam)
1 kk só
1 tojássárgája
150 gr laktózmentes trappista sajt
Tetejére:
1 tojássárgája napraforgó és tökmag
A kekszhez a hideg vajat a liszttel, sóval, reszelt sajttal elmorzsoltam, hozzáadtam a tojás sárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrtam. Ezután a tésztát fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam... .tetejét tojássárgájával lekentem, 2-3 centi szélesen felcsíkoztam.. ..és megszórtam előzőleg száraz serpenyőben megpirított napraforgó maggal és tökmaggal.. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleltem, a kekszeket egymás mellé sorakoztattam... .és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem..
A lisztet eldörzsölöm a margarinnal bele morzsolom az élesztőt és a sót a reszelt sajt 2/3 részét összeállítom egy könnyű tésztát legyen. Hajtogatom 3 × 15 perces pihentetéssel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval tálba öntjük, közepébe fészket készítünk. Rászórjuk a cukrot, langyos tejet öntünk hozzá, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor ez megkelt, az olajjal és a maradé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk. 2. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. 3. Minden korong közepébe kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű