25 dkg reszelt trappista vagy ementáli sajt
25 dkg zsíros túró
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
1-1 teáskanál só és füstölt pirospaprika
Az összes hozzávalót – 2 evőkanálnyi reszelt sajt kivételével – gyúrjuk össze. A puha és ruganyos tésztát nyújtsuk 2 cm vastagra, majd szaggasunk belőle apró pogácsákat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A felvert tojássárgájával megkenjük a pogácsákat, meghintjük a maradék sajttal, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
Az élesztőt kevés langyos tejben és egy kávéskanálnyi cukorban letakarva felfuttatom. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrom – már az élesztővel. A tejfölt a végére hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lesózzuk majd a zsírban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megpároljuk, a cukorral karamellizáljuk a végén. Kihűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes