menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-túrós rúd glutén- és laktózmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


125 gramm Nutri-free Mix per Pane liszt
125 gramm Schär Mix B liszt
250 gramm margarin (én Ligát használtam)
250 gramm laktózmentes túró
1 tojás
1 tk só

Tetejére kenéshez: 1 felvert tojás
Szóráshoz: laktózmentes trappista sajt

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, párszor átgyúrtam, majd kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam, tetejét pedig felvert tojással lekentem. Derelyevágóval felcsíkoztam, megszórtam reszelt sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam...
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép aranybarnára sütöttem..

Sajtos-túrós rúd glutén- és laktózmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csavart kifli
Csavart kifli

A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: józsefné
Mini túrós pogácsák
Mini túrós pogácsák

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
409. Sajtos,sós rúd
409. Sajtos,sós rúd

A hozzávalókat össze gyúrni és egy éjszakát hűtőben pihentetni.Másnap 1 cm vastagra nyújtani és rudakat vágni.Tepsibe tenni és tojással lekenni,kis sajttal megszórni 180 fokon süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fokhagymás rud
Fokhagymás rud

Tésztát bedagasztjuk, kelesztjük, elnyújtjuk, kb. 2 újnyi cszéles síkokít vágunk belőle ruddá formázzuk,tepsibe rakjuk, meg lehet szórni egész köménnyel,újra kelesztjük,sütjük. Elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk