125 gramm Nutri-free Mix per Pane liszt
125 gramm Schär Mix B liszt
250 gramm margarin (én Ligát használtam)
250 gramm laktózmentes túró
1 tojás
1 tk só
Tetejére kenéshez: 1 felvert tojás
Szóráshoz: laktózmentes trappista sajt
A tészta hozzávalóit egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével a tésztát rizsliszttel megszórt szilikon lapra borítottam, párszor átgyúrtam, majd kb. fél centi vastagra, téglalap alakúra nyújtottam, tetejét pedig felvert tojással lekentem. Derelyevágóval felcsíkoztam, megszórtam reszelt sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam...
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép aranybarnára sütöttem..
A lisztbe belemorzsoljuk a margarint. Kevés cukros tejben (kb 0,5 dl) felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, utána a tejfölt és a tojást. Ízlés szerint sózzuk. Összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Beletesszük még a 3 tk sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját. Alaposan kidaga...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat össze gyúrni és egy éjszakát hűtőben pihentetni.Másnap 1 cm vastagra nyújtani és rudakat vágni.Tepsibe tenni és tojással lekenni,kis sajttal megszórni 180 fokon süt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTésztát bedagasztjuk, kelesztjük, elnyújtjuk, kb. 2 újnyi cszéles síkokít vágunk belőle ruddá formázzuk,tepsibe rakjuk, meg lehet szórni egész köménnyel,újra kelesztjük,sütjük. Elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű