(1 db palacsintához):
40 g Lisztkeverék
5 g eritrit (vagy diéta szerinti kristályos édesítő/ cukor)
75 g víz
Melegítsünk fel egy palacsintasütőt.
Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a cukrot/édesítőt.
Majd adjunk hozzá 40 g lisztkeveréket.
Gyors mozdulatokkal, kézi habverővel keverjük palacsintatészta állagúra.
(Pihentetés nélkül süssük ki!)
Olajspray-vel kifújt serpenyőben süssük, a hagyományos palacsinta tésztához hasonlóan
A palacsintatésztákat egyenként keverjük ki, hogy sütés közben ne sűrűsödjön be!
Természetesen sós változatban is elkészíthető, édesítő helyett kis csipet sóval (kb. 0,3 g!). Tökéletes tortilla helyettesítő!
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a fokhagymát is megtisztogatjuk és fokhagyma nyomóval vagy egy nagyobb kés lapos felével szétnyomjuk. Egy lábosban felhevítjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAprítógépben először a zabot apróra aprítjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és addig aprítjuk míg egy ragacsos masszát nem kapunk, ha nem áll össze adjunk még hozzá datolyát....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítés: Egy mélyebb tálban összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral, a porcukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a villával felvert tojásokat, narancslét és az olajat....
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Nehéz