1 dl tej
1 evőkanál rizsdara (innen:egészségmarket)
1 db süssina édesítő tabletta (vagy cukor ízlés szerint
Én minimum 5 dl tejből csinálok egyszerre.
A tejet felforralom az édesítővel majd óvatosan apránként beleszórom a darát,közbe kevergetem nehogy összecsomósodjon. Ha már kellő sűrű és "puffog" a gríz akkor lesz jó.
Mi legjobban fahéjjal szeretjük.
A hozzávalókból (a reszelt és a tömlős sajt kivételével) rugalmas tésztát gyúrunk, ha túl ragacsos, akkor még egy kis lisztet, ha túl száraz, törős, akkor még egy kis tejfölt adunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét kockákra törjük, a cukorral és a margarinnal együtt gőz fölött felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, majd az egész tojást is. A lisztetel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézAz alapanyagokat a felsorolás szerint egy tálba mértem és kézi robotgéppel összekevertem. Egy 24x15 centi méretű tepsibe öntöttem a tésztát.. Majd a félbevágott szilvát a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkeverjük a lekvárt 9 evőkanál meleg vízzel. Habosra verjük a tojásokat , majd beletesszük a lekvárt, a vajat és a fűszereket is. Elvegyítjük a mandulát a rizsliszttel, a sütőporr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű