50 dkg csirkemell
30 dkg mirelit zöldbab
1 db vöröshagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
3 dl főzőtejszín
1 db fokhagyma
Só, bors, tárkony
Keményítő (használhatod itt is a nyílgyökérliszet, de a kukoricakeményítő is megfelelő)
Olaj
Víz
A hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd össze a zöldbabbal, a lereszelt fokhagymával, valamint a felkarikázott fehér- és sárgarépával.
Szórd meg tárkonnyal a leves alapját, majd önts fel vízzel és addig párold, míg a csirkehús teljesen átfő és a felkarikázott zöldségek megpirulnak. Külön edényben keverj össze egy evőkanál keményítőt a főzőtejszínnel, majd folyamatos kevergetés mellett merj hozzá néhány merőkanálnyi forró levet, hogy a tejszín ne legyen túl hideg.
Add hozzá a leveshez a keményítős tejszínt, majd forrald össze, és már tálalhatod is!
A pulykahúst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra, majd egy nagy leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, amelyben megpirítjuk a pulykahúst. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékon elősütöm a kolbászkarikákat, majd megdinsztelem a hagymákat, meghintem tényleg csak egy gondolatnyi pirospaprikával, hogy kellemes színe legyen, majd felöntöm annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokra. Tegyük be a paprikákat és süssük őket szenesre. Kb. 25-30 perc. Ilyenkor érdemes többet sütni, mert a belőle készült krém hetekig elál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Hámozza meg a hagymát és a burgonyát, tisztítsa meg a petrezselymet. Vágja fel valamennyi zöldséget – a hagymát és a petrezselymet apróra, a burgonyát kockára, a póréhagymát kar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű