menu

Családireceptkönyv.hu

Barackos fantázia kocka Eta módra


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a egy darab piskóta laphoz:
5 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaópor
6 gr sütőpor
2 ek olaj
2 ek víz
Megszokott módon sütünk két darab egyforma nagyságú kakaós piskótalapot- nagy gáztepsi méret.
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg túró (mi krém túrónak hívjuk, szóval az a sima túró melyet pl. a palacsintába is használok)
2 zacskó vaníliás puding
6 deci tej
20 dkg kristály cukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg sárgabarack kompót (7 deci)
20 gr zselatin
4 deci Hulala tejszín
3 deci sárgabarack lekvár

Elkészítés:


Leszűröm a kompótot, hagyom lecsepegni és kb 1,5 deci kompót levébe meg áztatom a zseletint. A pudingporokat sürű pépé főzöm a tejjel s mikor már megfőt leveszem a tűzhelyről hozzá keverem a kristály cukrot és a vaníliás cukrot. A cukor olvadjon el, majd hagyom teljesen kihűlni, közben kevergetem hogy ne bőrözzön be.
A túróhoz hozzá keverem a hideg pudingot, citrom reszelt héját, a sárgabarackot melyet apró kockákra metélek. A Hulalát kemény habbá verem és hozzá keverem a barackos-túrós masszához. A megáztatott zselatint melyet mikróban fellangyosítok, ne legyen forró de szemcsés sem, kicsinyenként hozzá keverem a krémhez.
Az alsó kakaós lap tetejét megkenem a barack lekvár felével, majd rá halmozom a kész krémet. A felső kakós lap alját kenem meg barack lekvárral s a lekváros felével rá borítom a krémre. Kézzel szépen el egyengetem s 1 éjszakára a hűtőbe hagyom dermedni.
A süti tetejét megkentem vékonyan vajas-pudingos krémmel és be rácsoztam (volt kimaradt krémem) de elég porcukorral is meghinteni,,,Forró vízbe mártott késsel kockákra metélem.
Jó étvágyat kívánok a finom süteményhez

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Anya--Dán kuglóf
Anya--Dán kuglóf

1.) A tojások sárgáját a cukorral és 1 dl vizzel habosra keverünk. Ha jó sűrű fél dl vizet és az étolajat hozzá keverjük. 2.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az e...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Citromfacsarós bomba
Citromfacsarós bomba

A hozzávalókat összegyúrjuk, diónyi golyókat formálunk belőle. Porcukorba forgatjuk, citromfacsaró belsejébe nyomkodjuk. A tejből a porcukorral, liszttel, kakaóval, tojás sárgájáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Ünnepi kifli
Gesztenyés - Ünnepi kifli

1. A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. 2. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. 3. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt. Kb. fél órát pihentetjük hűvös he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Császármorzsa
Császármorzsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk