menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kalászi meggy kimagozva
citrom
egész fahéj
szegfűszeg
liszt
tejföl
cukor

Elkészítés:


A meggyet hideg vízben feltesszük főzni a szegfűszeggel, fahéjjal, negyedbe vágott citrommal ízlés szerint cukrozva.
Ha felforrt, behabarjuk és hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hidegen kitűnő szomjoltó is egyben.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Almaleves
Almaleves

Az almát megtisztítjuk, apró kockákra, vagy cikkekre vágjuk. Megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 l vizet felforralunk a porcukorral, a szegfűszeggel és a fahé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Skót krémes
Skót krémes

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi mér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzás eperkrémleves (főzés nélkül)-gyümölcsleves
Bodzás eperkrémleves (főzés nélkül)-gyümölcsleves

Az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Turmixba tesszük, hozzáadjuk a joghurtot, tejszínt, citromlevet, cukrot, bodza szirupot, krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrűnek t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas almakrémleves
Fahéjas almakrémleves

Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk