menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű túróslepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
45-50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl (450 g)
10 dkg puha vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez: vaj
a tálaláshoz: baracklekvár, porcukor

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik.
Forrón szeleteljük, de kihűtve is tálalhatjuk; kínálhatunk hozzá baracklekvárt is.

Trükkök, tippek, praktikák:



Tipp: a tésztába nem kell sütőpor. Tovább gazdagíthatjuk mazsolával is.

Egyszerű túróslepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Babi
 Csöröge (forgácsfánk )
Csöröge (forgácsfánk )

Annyi tejfellel gyurtam össze hogy közepes keménységü tésztát kapjak Letakarva pihentettem fél orát majd vékonyra nyujtottam Derelyemetszövel kisujjnyi vastagságu csikokat vágtam...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Málnás-áfonyás sajttorta
Málnás-áfonyás sajttorta

1. A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem. 2. A tejszínt felvertem habbá, itt egy útmutató,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Kakaós piskóta vaníliapudinggal
Kakaós piskóta vaníliapudinggal

Tésztához A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Krémhez A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a pudinghoz adjuk a ma...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Financier cukrozott narancshéjjal
Financier cukrozott narancshéjjal

A vajat felolvasztjuk, és hagyjuk forrni, mikor nem halljuk többet a sistergést, a vaj színe is megváltozik, elkészült a "beurre noisette". Tegyük félre. Keverd össze a száraz ele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk