Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
45-50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl (450 g)
10 dkg puha vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez: vaj
a tálaláshoz: baracklekvár, porcukor
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik.
Forrón szeleteljük, de kihűtve is tálalhatjuk; kínálhatunk hozzá baracklekvárt is.
Tipp: a tésztába nem kell sütőpor. Tovább gazdagíthatjuk mazsolával is.
Annyi tejfellel gyurtam össze hogy közepes keménységü tésztát kapjak Letakarva pihentettem fél orát majd vékonyra nyujtottam Derelyemetszövel kisujjnyi vastagságu csikokat vágtam...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű1. A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem. 2. A tejszínt felvertem habbá, itt egy útmutató,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztához A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Krémhez A krémhez a pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ezután a pudinghoz adjuk a ma...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, és hagyjuk forrni, mikor nem halljuk többet a sistergést, a vaj színe is megváltozik, elkészült a "beurre noisette". Tegyük félre. Keverd össze a száraz ele...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes