25 dkg gluténmentes lisztkeverék
25 dkg túró
20 dkg vaj
1 kávéskanál só
a tetejére:
1 tojás
vegyes magkeverék (szezám-, len-, napraforgó-, tökmag)
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a korongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetejük pirulni nem kezd.
Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz anyagokat jól összedolgozzuk, ½ óráig pihentetjük, majd elkészitjuk a pogácsákat. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHagyományos kelt tészta,az élesztőt nem kell felfuttatni.Gáz tepsi 180 fok 30 perv Hagyományos kelt tészta,az é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztákat felhasználás előtt 5-10 perccel vegyük ki a hűtőből. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Tekerjük ki az egyik tésztát, kenjük meg felvert tojással és gazdagon...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz