menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez:
- 70-80 dkg hagyma
- 3-4 sárgarépa
- 3 babérlapi
- 3 deci tej
- 1 liter húsleves
- só
- bors
- curry
- 3 evőkanál olaj

A gombócokhoz:
- 5-6 kanál gríz
- 2-3 kanál liszt
- 2 cikk fokhagyma
- petrezselyem zöld apróra vágva
- 2 tojás
- 1 késhegynyi szódapor, só, bors, szódapor
- 1,5 liter vegetál víz
Tálaláshoz:
- 6-8 dió pucolva és a lerben pirítva

Elkészítés:



- A sárgarépát apróra vágjuk és egy nagy fej apró kockákra vágott hagymával az olajon puhára pároljuk, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük hűlni. Az olaját felöntjük a húslevessel és beletesszük a negyedekre vágott hagymát a babérlapokkal és odatesszük főni .
- Amíg fő a hagymánk ,elkészítjük a gombóc masszáját , a félretett párolt hagymát ,sárgarépát megszórjuk a grízzel és a liszttel és a tojásokkal , sóval, borssal belereszeljük a fokhagymát , petrezselyemzöldet ,egy félkemény masszát keverünk amit pihenni hagyunk 10 percig . Egy nagyobb edényben odateszünk 1,5 liter vizet 1 evőkanál vegetával ,amikor forrni kezd beleszaggatjuk a gombócokat és fedő alatt kis lángon főzzük 10 percet majd félrevesszük a tűzről és 15 percig fedő alatt hagyjuk pihenni .
- Ha megfőtt a hagyma kiszedjük a babérlapikat és a léből leöntjük felét és félretesszük. Beletöltjük a tejet és kézi turmixszal vagy turmixgépben szép simára mixeljük, a sürüségét a félretett lé hozzáadásával tudjuk beállítani . Turmixolás után visszatesszük, a kályhára sózzuk ,borsozzuk ,és a végén ízlés szerint tesszük, bele a curryt felforraljuk ,beletesszük a gombócokat ,és lehet is tálalni

Hagymakrémleves pirított dióbéllel és gombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Mennyei sütőtök krémleves
Mennyei sütőtök krémleves

Előkészítjük a sütőtököt (vagyis meghámozzuk, kimagozzuk és felvágjuk - minél kisebb kockákra, annál hamarabb puhul majd meg és lesz könnyebb pépesíteni) Közben közepes lángon meg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, és pirítsd egy percig. Szórj rá lisztet, és kevergesd, amíg világosbarna n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Frankfurti leves
Frankfurti leves

Elkészítés ideje: 50 perc. Elkészítés menete: Amit csak lehet, kockázz fel, kivéve a káposztát, azt csíkokra kell majd vágnod. A felkockázott hagymát egy mélyebb lábasban ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Burgonya, petrezselyem és kakukkfű leves Chorizóval
Burgonya, petrezselyem és kakukkfű leves Chorizóval

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon, amíg fel nem habzik. Adjuk hozzá az apróra vágott burgonyát és a hagymát, ízesítsük sóval, borssal, majd jól keverjük össze, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk