Krémhez:
1 liter tej
10 tojás sárgája, fehérje
15 dkg rétesliszt
30 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma (vagy egy rúd vanília)
csipet só
5 dl tejszín (én nem növényit használtam)
1 csomag friss leveles tészta amiben 2 db kb 24x30 lap van
A 10 fehérjét 5 dkg cukorral gőz felett felverni . A krémhez a 10 sárgáját + rétesliszt + a 25 dkg cukor, csipet só és egy kevés tejjel simára keverjük majd a maradék tejbe , ha már langyos belekeverjük és sűrűre főzzük. Ha a krém langyosra hűlt belekeverjük a felvert fehérjét. A lapokat aranysárgára sütjük fel fognak púposodni , de bátran borítsuk fejre ha kész és még melegen a sütőpapíros felét nyomva "lapítsuk ki". Nem törik el melegen, ha óvatosan lenyomkodjuk. Egyet tegyünk alulra egy tepsibe és öntsük rá a krémet tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen majd ha megdermedt akkor rá a felvert tejszín és a másik lap, de ezt vágjuk méretre, mert így könnyen szeleteljük majd.
Tulajdonképpen héttojásos piskótát készítünk, amire nyilván mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje, de én azért leírom :-) Tehát: A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokit gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásokat és az eritritet. Beletesszük a joghurtot és a kakaót, majd felöntjük a tejjel, és alaposan felverjük habverővel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd be 190 fokra (nem légkeverés). Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és a fűszereket. Tul...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütő előmelegítjük 200 fokra, kivajazunk egy 24 cm-es formát. A csersznyét lecsöpögtetjük, beleszórjuk a formába és meglocsoljuk a pálinkával. Utána az összes hozzávalót összeke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű