40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
Egyszerű, de nagyszerű sajtos pogácsa • Nem kell keleszteni, mégis szép magas és mennyeien omlós lesz! Kell ennél több...
A két lisztet összekeverjük és elkeverjük benne a sót is. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Rugalmas, félkemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, margarint, sót, fele sajtot összegyúrjuk a joghurttal. Érdemes hűtőben pihentetni, ha van idő rá, ha nem lehet vele dolgozni tovább. Vékonyra nyújtjuk és pereceket szagg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. 2. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA két féle lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold el a margarinnal. Add hozzá a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, a szemes mákot, majd legvégül a tejfölt. Gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű