menu

Családireceptkönyv.hu

Töltike


Írta:

Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



» 8 db szőlőlevél (nem permetezett)
» 1 cs (450 g) sóska
» kevés tej
» 30 dkg darálthús
» 2 ek rizs
» 1 db tojás
» 1 ek vöröshagyma
» 1 ek olaj
» 1 ek finomliszt
» 1 dl tejföl
» só
» őrölt bors
» cukor
» 4 db közepes krumpli

Elkészítés:


A darált sertéshúst összegyúrjuk a tojással, a félig főtt rizzsel, egy kiskanál olajban megpirított vöröshagymával, sóval és őrölt borssal. A permetezés előtt leszedett szőlőleveleket sós vízzel leforrázzuk (blansírozzuk), mindegyikbe egy-egy húsgombócot csomagolunk, cérnával átkötjük, és sós, forró vízbe rakva kifőzzük. (Ha szorosan egymás mellé fektetjük, át sem kell kötni őket, nem nyílnak szét.) A sóskát a maradék zsiradékban, sóval és ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítve, a saját levében megpároljuk. Ha már szétfőtt, a liszttel besűrítjük, kevés tejjel felengedjük, és mártás sűrűségűre forraljuk. Turmixoljuk, a megfőtt, lecsepegtetett, cérnájától megszabadított töltelékeket belerakjuk, ezzel még egyszer felforraljuk, és a tejfölt beleöntjük. Sós vízben főtt krumpli illik hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


(Az étel minden évszakban elkészíthető, mivel a szőlőlevél remekül fagyasztható, és kiengedés után blansírozni sem kell.)Ez egy igazi tavaszi erdélyi eredetű finomság.

Töltike

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Chorizo
Chorizo

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Bátaszéki sertésborda
Karaj - Bátaszéki sertésborda

1. A kivert hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban szép pirosra sütjük. 2. Tetejére reszelt sajtot halmozunk, és forró sütőben ráolvasztjuk. 3. A maradék olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Norvég karaj
Karaj - Norvég karaj

1. Az egyben hagyott sertéskaraj csontját eltávolítjuk. 2. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, és az aljára karikára vágott hagymát helyezünk. 3. Rárakjuk a karajt, amelyet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gombás búbos karaj recept
Gombás búbos karaj recept

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk