4 tea csésze liszt
1 1/2 tea csésze tej
5 dkg vaj
15 dkg sajt
1 csomag szárított élesztő
3/4 teáskanál só
1 leves kanál cukrot
1 leves kanál szezámmag
5 dkg vaj kenéshez
liszt szóráshoz
olívaolaj kikenni a tálat
1. Az élesztőt feloldjuk a langyost tejjel cukorral
és 1 leves kanál liszt. Hagyjuk kelni.
2. Egy tálban tegyük a lisztet és a sót, öntsük bele
az olvasztott vajat és pezsgő élesztőt. Dagasszunk egy lágy tésztát, amelyet
azután a lisztezett deszkán gyúrjuk
3. Tegyük egy olívaolajjal kikent tálba, és hagyjuk
kelni kb. 1 óra.
4. Lereszeljük a sajtot reszelőn nagylyukon.
5. Nyújtsa ki a tésztát 1 cm vastagra a lisztezett
pulton.
6. Bekenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk
sajttal a tetejét.
7. Felcsavarjuk szorosan a hosszú oldalán. Vágott
darab vastagsága mintegy 2-3 cm.
8. Helyezzük egy tálcára borított sütőpapírra.
Megszórjuk szezámmaggal.
9. Süssük előmelegített sütőben 190 ° C, a
ventilátor kb 20 percig.
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az éles...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön-külön összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat. A nedves keveréket a szárazra öntjük, fakanállal összedolgozzuk. Nem kell csomómentesre keverni, darabos maradhat. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű