20 dkg tk. tönkölyliszt
2 db tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 dl tej ( lehet csak vízzel is)
2-3 dl szódavíz ( amennyi szükséges a palacsintatészta sűrűséghez)
pici só
1 teáskanál édesítőszer ( nyírfacukor vagy Eritrit )
kókuszolaj ( a kisütéshez)
1. Száraz hozzávalókat ( liszt, só, szódabikarbóna, édesítőszer) egy tálban összekeverjük.
2. Közepébe ütjük a 2 db tojás és a tejet, majd csomómentesre keverjük.
3. Kevergetés közben annyi szénsavas vizet adagolunk hozzá, hogy ( tejföl sűrűségű) sima masszát kapjunk.
4. 15-20 percre állni hagyjuk.
5. Pici kókuszolajat teszünk a serpenyőbe és egyenként mindkét oldalát kisütjük.
Ebből az adagból kb. 14 db palacsinta lesz, így 1 db palacsintára számolva : 8g CH és 65 kcal / db ( töltelék nélkül !)
30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe beleszitáljuk a lisztet, a porcukrot, majd egy csipet szódabikarbónát és a sót. Jól összekeverjük, majd összedolgozzuk a vajjal (margarinnal), végül a tojássárgájával....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaforma aljára egy sor babapiskótát teszünk. A tejfölt összekeverjük a porcukorral és a málnával. Felét ráöntjük a piskótára. Újabb babapiskótás réteget rakunk. (Ezzel el is...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: KönnyűBarackbefőttet beleszórni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű