50 dkg burgonya
25 dkg alma
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl habtejszín
1.3 dl zöldség alaplé (kockából is jó)
5 dkg vaj
2 teáskanál zöldbors (egész)
2 teáskanál rózsabors (egész)
0.5 dl sherry
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
25 dkg bacon (felkockázva)
A hagymát apróra vágjuk és a felovasztott vajon megpirítjuk.
Rádobjuk a felkockázott krumplit és almát, a borsokat, a sherry-t és 5-10 percig dinszteljük ezt is.
Felöntjük az alaplével és 20 percig - a krumpli puhulásáig főzzük.
Botmixerrel pürésítjük annyira, amennyire szeretnénk, majd beleöntjük a tejszínt is.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Kockára vágott és megpirított szalonnakockákkal valamint petrezselyemmel megszórva tálaljuk. (No igen. Mindkettő lemaradt. Biztos a lámpaláz.)
Forró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a zeller- és burgonyadarabokat. Pár percnyi dinsztelés után felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTulajdonképpen majdnem ugyanúgy készítjük, mint a magyar húslevest. A húst és a csontokat megmossuk, egy kis vízben feltesszük főzni. Amint hab keletkezett, kiöntjük, leöblítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát olajon megpároljuk. 2. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a csirkehúst. Borssal, pirospaprikával, ételízesítővel fűszerezzük. Öntsünk alá kevés vizet és szinte telje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgafejeket (kb. 3-5 cm hosszan) levágom és félreteszem, a törzseket pedig 2 cm-es darabokra vágom. A törzseket egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje, beletes...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű