Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirom, másfél kg cukor, egy citromot( héjastól ) . 4 liter viz. , 1 dkg élesztő
Bodzabor
1 literes üveg bodzavirág szirmot, másfél kg cukrot, egy citromot( héjastól ) belerakunk egy edénybe. 4 liter vizet felforralunk, ráöntjük, majd megkeverjük. Amikor kezd kihűlni, 1 dkg élesztőt langyos vízben elásztatunk, ráöntjük és elkeverjük. 15-18 fokos hőmérsékleten tároljuk 4 hétig. Amikor forrni kezd, néha meg kell keverni. 4 hét után leszűrjük és lehet fogyasztani - ez egy adag. Minél tovább álla bor, annál finomabb lesz.
1. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk, és rögtön citromos vízbe dobjuk, hogy ne barnuljon meg. 2. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyük elő a turmixgépünket. A kígyóuborkát vágjuk fel nagyobb kockákra, tegyük a turmixba (én nem hámoztam le a héját, persze ha akarja valaki, megteheti). Vágjuk össze a zeller...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKimosunk kettő, 2 literes befőttes üveget. Megtisztítjuk az epret, és átmossuk. Lecsepegtetjük, majd szétosztjuk az üvegekbe. A cukrot 3-4 dl pálinkával felmelegítjük A cukornak...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAlkoholmentes változata is van, amely a vodka és a barackpálinka helyett baracklét tartalmaz. Öntsünk egy jéggel teli shaker-be 4.0 cl vodkát, 2.0 cl barackpálinkát, 4.0 cl naranc...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű