50 dkg finomliszt
4 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
15 dkg cukor
5 tojás
csipetnyi só
1,5 dl tejszín
10 dkg mazsola
4 evőkanál rum
15 dkg vaj
kevés porcukor
A mazsolát áztasd be a rumba és egy kis meleg vízbe. A lisztet szitáld át egy tálba, a tetejére morzsolj élesztőt, add hozzá a tejet, egy kis cukrot, és keverd el kis liszttel.
Pihentesd így 15 percig. Utána add hozzá a cukrot, a tojásokat, a vajat, a sót, a tejszínt és a lereszelt citromhéjat. Dolgozd össze a tésztát, és addig gyúrd, amíg hólyagos nem lesz. Add hozzá a megszárogatott mazsolát. Tedd kivajazott kuglófformába, takard le, és hagyd meleg helyen kelni még negyed órát. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 50 percig, de 20 perc után takard le alufóliával, hogy ne barnuljon meg.
1. Tészta: 6 tojásból, 15 dkg porcukorral, 15 dkg liszttel és 6 evőkanál vízzel piskótát sütünk. 2. Ha kihűlt baracklekvárral megkenjük, utána 1 sor rumos feketekávéba mártott,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a szalalkális tejet, majd a habbá vert tojásfehérjét. Három részre osztjuk. Az első rész ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű