1 szita
1 sűrű szövésű konyharuha
1 magas falú edény
só, bors, zöld fűszer
(nálam majoranna, kakukkfű és bazsalikom volt kéznél)
350 gramm tejföl
(mehet a 450-es is, ha az van)
1 kis doboz natúr joghurt
A magas falú tálra rátesszük a szűrőt, a szűrőre a konyharuhát, és a konyharuhába beleborítjuk a dobozos tejfölt (keverés nélkül), és a joghurtot is ugyanígy. Egy villával picit összekutyuljuk, de ne vigyük túlzásba, ne törjük össze se a tejfölt se a joghurtot nagyon, inkább csak picit próbáljuk a joghurtot a tejfölbe “tolni”. Hagyjuk a konyhapulton pár órát (szobahőmérsékleten gyorsabban kiengedi a savót), majd mielőtt lefeküdnénk aludni tegyük be a hűtőbe. Reggel kiszedjük, egy tálba átborítjuk a már krémes állagú sajtunkat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint zöld fűszerrel ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
A csepegtetéssel kapcsolatban most is áll a dolog, hogy minél tovább hagyjuk csepegni, annál sűrűbb lesz a végeredmény. Tehát ne aggódjunk, ha reggel nem vettük ki a hűtőből, és csak este jut rá időnk, vagy akár másnap reggel. Az ízén semmit se fog rontani!
Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Közben a tejben beáztatjuk az élesztőt. Amikor kész a hagyma, ráöntjük az élesztős tejet és forrástól számított 5 percig lassú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és hagyjuk felfutni. Lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős cukros tejet. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól megmossuk,meghámozzuk,kicsumázzuk és akkora darabokra vágjuk, hogy húsdarálón vagy aprítógépen le tudjuk darálni.Hozzáadjuk a sót és kézzel alaposan összekever...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűSima tésztává gyúrjuk a fenti hozzávalókat. (Én ezt ráhagytam a robotomra.) Ahogy sima, lefedve tegyük pihenni a hűtőbe, de azonnal is süthetjük. Egyenként a legjobb ha kb. 8...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű