20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
csipet só
40 dkg liszt
5 dkg keményítő
1 csomag sütőpor
2 dl tej
10 dkg darabokra tört étcsoki
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat. Keverd el a lisztet a sütőporral és a keményítővel, majd apránként add a vajat a keverékhez. Tejjel hígítsd, és óvatosan keverd bele a csokidarabokat. Akkor megfelelő a tészta állaga, ha tejfölsűrűségű. A kuglófformát bőségesen vajazd ki, töltsd bele a tésztát, és told 170 fokos sütőbe. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet 150 fokra. 50 perc alatt megsül, de 40 perc után nézd meg tűpróbával, hogy már jó-e.
20 dkg cukrot 15 dkg vajjal habosra keverni és közbe 5 percnyi kavarás közbe adunk hozzá 4 tojás kemény habját és 1 késhegynyi pezsgőt, 2 vaníliás cukrot A vajat a cukorral habo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTöltelék: ½ kg túró, 20 dkg porcukor, 2 tojás, 1 vanília A túrót a vaníliacukorral összekeverjük és a porcukorral majd két tojás sárgáját és a két tojás felvert habját, a kinyújto...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A puha margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Majd beledolgozzuk a tojásokat és a többi hozzávalót is. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kikenünk, lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 1/2 dl vizet felfőzni a cukorral majd beledaraboljuk a rámát és lassú tűzön még tovább főzzük picit , a szirupot és a száraz anyagot gyorsan összedolgozzuk, mert hamar dermed. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű