60 dkg liszt
csipet só
3 ek. cukor
2 tojás sárgája
1 tojás
3 dl tej
6 dkg olv. margarin
2,5 dkg élesztő
szilvalekvár
+ 1 tojás a tetejére
Kevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén adom hozzá. Kelesztőtálban hagyom duplájára kelni. Lisztezett felületre borítom, ujjnyi vastagra elnyújtom. Kb. 8 cm-es négyzetekre vágom, mindre teszek bőven szilvalekvárt, egyesével feltekerem. Egy zománcos tepsit (szerintem abban sül a legszebben) vajjal kikenek, ebbe sorakoztatom a tekercseket. Akkora tepsibe teszem, hogy az egymás mellé ültetett bukták teljesen kitöltsék. Egy ruhával letakarom, hagyom kb. 30 percig kelni, ezalatt ismét szépen megemelkedik. A megkelt buktákat tojással lekenem. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 25 percig, míg szép piros színe lesz. A tepsiből egyben borítom ki, hagyom kicsit hűlni, csak ezután tépkedem szét a kalácsokat.
1. Lépés A leveles tésztát kiolvasztás után ketté veszem és két lapot nyújtok belőle. Az egyiket a sütőlap aljára teszem. 2. Lépés Ezt a lapot kirakom babapiskótával, a te...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű3 bögrét, vagy szuflé formát kibélelünk sütőpapírral. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, ha langyosra hűlt hozzákeverjük a krémsajtot. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk, aztán az összetevőket összegyúrjuk, 3 lapot sütünk. 2. Krém: 3 dl tej, 3 ek liszt péppé főzve, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor kikeverjük, majd hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítse elő a tortaformát a kizsírozásával. Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. Egy tálba keverd össze az összes száraz összetevőket, majd add hozzá a tojást, tejet, növényi olajat,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes