30 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg finomliszt
8 dkg darált dió
1 késhegynyi őrölt fahéj
4,5 dl tejföl
A krémhez
4,5 dl tej
4 evőkanál finomliszt
10 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
1 teáskanál rum
1 késhegynyi őrölt fahéj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral fehéredésig habosítjuk. A sárgájához hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valóból piskótát készítünk. Párizsi krém:A cukrot a tejszinnel nyílt lángon felforralom,és kb 7-8 percig főzöm.Beleteszem a vajat,és erős lángon ismét felforralom,és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet beleszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelünk bele egy kis citromhéjat, összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra melegítjük elő a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat. Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű