3 dl liszt
3 dl porcukor
2 tojás
1 citrom
15 dkg vaj
3 dl tej
3 dl darált mák
fél csomag sütőpor
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
2 kanál víz
8 kanál cukor
8 kanál liszt
A krém hozzávalói:
2 dl tej
1 tojás
3 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve
Elkészítés:
A mákos réteg:
A porcukrot, a tojásokat és a citrom levét és az alapos tisztítás után lereszelt héját habosra kavarjuk a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a sütőport, ezeket is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, majd elkészítjük a piskótaréteget.
A gáztepsibe 2 nápolyi lapot helyezünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjéket a 200 g porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. 2. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával. 3...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítése:A tojásokat ketté választjuk.A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral, sütőpo...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűNačin pripreme: Zagrejati rernu na 200 stepeni. Razdvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca sa 60 grama šećera tako da se dobije fina kremasta smesa. Dobro ulupati belanca, a...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: Könnyű