• 60 dkg liszt
• 20 dkg zsír
• 2 dkg élesztő
1 tojássárgája
• 1 pohár tejföl
• pici cukor
• pici só
• 20 dkg porcukor
• 20 dkg cukor
Töltelék: lekvár, cukrozott darált dió, cukrozott mák
• forgatni: porcukor és vaníliás cukor
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy puha tésztát kapjunk.
Kb 2 mm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
A darált diót a reszelt citromhéjjal, a cukorral és 2-3 evőkanál tejföllel (vagy tejjel) elkeverjük.
A körök egyik felére kanalazzuk a tölteléket (diósat és lekvárosat), majd a körök másik felét ráhajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk. Erre a célra tökéletesen megfelel egy villa.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-22 percre.
Ha megsült, még forrón a vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk őket.
Máz: 5 e.k cukor, 1 e.k kakaó, 2 k. víz, ezt felfőzzük, és ha kihűlt 10 dkg vajat keverünk bele. Korongokra kenjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint cukrozzuk. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát. Egy magas falú edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat dagasztógépbe rakom, majd kidolgozzuk a tésztánkat. Henger alakúra formázzuk, vágjuk fel, majd a kifliformákat picit lisztezzük meg és nyomkodjuk bele egyenleten. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézspracuji těsto, vyválím, vykrájím čtverečky, naplním (makovou či tvarohovou či povidlovou náplní), udělám koláček potřu vajíčkem a dám péct. Peču na 160st.\r\nPo upečení inhed potř...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű