• 2,5 dkg élesztő
• 1 dl tej
• 1 mk cukor felfuttatni
• 2 tojás sárgája
• 3 ek kristálycukor
• fél pohár tejföl
• 12 dkg zsír
• 12 dkg margarin
• 50 dkg liszt
Mákos krém:
• darált mák,
• kristálycukor,
• citrom
• méz
Csokimáz:
• Katica tortabevonó
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és mákos krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtollal kenjük a sütemény tetejére.
A tészta hozzávalóit gyúrjuk kompakt masszává, majd egy kisebb tepsit (kb. 20 x 30 cm-eset) béleljünk ki a tésztával. Kenjük meg bőven sárgabarack lekvárral. A tojások fehérjét v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé A kávéba beleönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet kimagozzuk és levével együtt egy edényben főzni kezdjük, amíg felforr, a pudingot elkeverjük a cukorral, majd a forrásban lévő meggyre öntjük és összefőzzük. A margari...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet amibe a kakaóport is beleszitáltuk. Előmelegített sütőben, sütőpapíron, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes